Ενημέρωση με ένα κλικ

Παύλος Μαρινάκης: Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είναι μια εμβληματική μεταρρύθμιση

«Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που σε λίγες ώρες θα ψηφιστούν από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ορόσημο για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς όφελος όλων των πολιτών», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

«Οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται να ανακόψουν την ανυπολόγιστη ζημιά που προκάλεσε ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα της μεταπολιτευτικής ιστορίας, αυτό του Ποινικού Κώδικα fast-track που έφερε ο Σύριζα τον Ιούνιο του 2019. Πρόκειται για μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και δίνει το στίγμα της αληθινής προόδου», προσθέτει.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει ότι η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε από την πρώτη στιγμή στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αλλά και στην επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, τις προτάσεις της για την αυστηροποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. «Και σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι που οι προτάσεις μας αυτές βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων για να γίνουν νόμος του κράτους», υπογραμμίζει.

«Σε μια Ελλάδα που κάθε μέρα αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι αληθινά προοδευτικό δεν είναι να ικανοποιείς παράλογα αιτήματα κοινών ποινικών. Αντίθετα, προοδευτικό είναι να θωρακίζεις την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη, να υπερασπίζεσαι την κοινωνική συνοχή και να ενισχύεις το αίσθημα ασφάλειας», καταλήγει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More