Ενημέρωση με ένα κλικ

Δηλώσεις πολιτικών μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» προχώρησαν πολιτικοί και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Τον πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν με επιτυχία αντιπάλους οι οποίοι ήταν κατ΄ επίφαση ισχυρότεροι. Αυτό το μήνυμα εκπέμπουμε σήμερα λαός και Ένοπλες Δυνάμεις με τον πανηγυρικό εορτασμό της επετείου του νικηφόρου αγώνα του 1940. Το εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση, αλλά, κυρίως, προς όσους επιβουλεύονται στην ευρύτερη περιοχή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία βασίζονται στο Διεθνές δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε: «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε πως η μάχη για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό παραμένει διαρκώς μπροστά μας. Και, προφανώς, η μάχη για τη ζωή, η μάχη για την υγεία, που αυτές τις μέρες δίνει όλη η ελληνική κοινωνία. Στεκόμαστε δίπλα και στους μαχητές της υγείας και της ζωής».

«Σήμερα ψάχνουμε και πολιτικούς και διανοούμενους να πουν τα μεγάλα “όχι “. Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι το πολιτικό σύστημα διχάζει παρά ενώνει», είπε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δημιουργεί ρήγματα στο ενιαίο μέτωπο που χρειάζεται τώρα η χώρα και έκανε και δύο λάθη στις τελευταίες μέρες. Το ένα είναι η ακύρωση των παρελάσεων και το δεύτερο, σημειολογικά, η πρόσκληση της κυρίας Μέρκελ ανήμερα αυτής της μεγάλης εθνικής εορτής απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε: «Οι Έλληνες  ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, μπορούμε. Μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε απειλή, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά, ακόμη και στα δύσκολα, να δημιουργήσουμε την ισχυρή Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτό μας διδάσκει η σημερινή επέτειος του ΟΧΙ. Αυτή την αισιοδοξία και την πίστη στις δυνάμεις μας, μας δίδαξε και η Φώφη Γεννηματά. Σήμερα όμως πρέπει να πούμε και ένα ακόμα καθαρό “όχι”. Στην πανδημία και τον ιό, έναν επικίνδυνο εχθρό. Να τον νικήσουμε με όπλο μας τον εμβολιασμό. Όλοι. Χωρίς  δισταγμούς και υπεκφυγές».

«Οι Έλληνες ενωμένοι, με πίστη στις δυνάμεις μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον, με αισιοδοξία και σιγουριά. Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Μία Ελλάδα που θα αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες της χώρας μας και τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ο ελληνικός λαός στην πορεία όλων αυτών των ετών έχει δείξει ότι όταν είναι ενωμένος, όταν προχωράει με σχέδιο, με ηγεσία βγαίνει πάντα νικητής. Αυτό είναι το νόημα μπροστά στις όποιες προκλήσεις έχουμε σήμερα και αύριο», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει