Ενημέρωση με ένα κλικ

Με εντολή Πλεύρη απολύθηκε ο παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Την απόλυση του επικουρικού γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο, από την οποία προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση για λύση της σύμβασης.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί περισσότερα από δυο χρόνια το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο παιδίατρος που είχε προσληφθεί ως επικουρικός στο νοσοκομείο παραπέμφθηκε το 2020 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για κακουργηματικές πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του ιδίου του ανήλικου παιδιού.

Από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει εισήγηση προς τη διοίκηση και το ΔΣ να λυθεί η σύμβαση του για σοβαρό λόγο και μάλιστα αζημίως, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά τη σχετική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος επικαλούνταν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του, και υποστήριζαν πως αν καταγγελθεί η σύμβαση του πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, ο διωκόμενος επικουρικός γιατρός θα μπορούσε να κινηθεί σε βάρος του νοσοκομείου με οικονομικές αξιώσεις.

Άλλες νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πάλι πως ήταν καταλυτική για τη διαμόρφωση της στάσης του ΔΣ η σχετική απόφαση που είχε λάβει το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας. Το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο παρά την παραπομπή του παιδιάτρου για αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας και μάλιστα με θύμα το παιδί του, τήρησε επίσης στάση αναμονής, αποφασίζοντας να επιβάλει ποινή μετά την οποία καταδίκη του.

Κατά πολλούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του παιδιάτρου σχετίζεται με το «βαρύ» όνομα που φέρει, καθώς ο πατέρας του είναι επίσης γιατρός ενώ έχει διατελέσει και μέλος του ΔΣ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει