Ενημέρωση με ένα κλικ

Παύλος Χρηστίδης για Ελληνογαλλική συμφωνία: “Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναπτύσσει μια πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι σημαντικό”

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:

Η αποτυχία της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα lockdown

Ενώ τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη γονατίζουν απ’ τις αναστολές και την πίεση στις ΜΕΘ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο τραγικό λάθος με πέρυσι. Ας μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς. Ο Υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μας έδωσε μια γεύση των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σχετικά με τα μέτρα κατά του covid -19. O διαχωρισμός ανεμβολίαστων- εμβολιασμένων σε πρώτο πλάνο για ακόμα μια φορά, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει σοβαρές λύσεις συνεχίζει να εμμένει στην κοινωνική πόλωση και να κατηγορεί τους πολίτες για ανευθυνότητα. Και όλα αυτά την ώρα που η βόρεια Ελλάδα κοκκινίζει και ο κ. Βορίδης διαβεβαιώνει ότι οι επερχόμενες παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. Πραγματικά το οξύμωρο συνεχίζεται. Ενώ ανακοινώνονται «ελευθέριες» για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους μαζί με ανεμβολίαστους που απλά πρέπει να κάνουν τεστ.

 

Ελληνογαλλική Συμφωνία.

Η Φώφη Γεννηματά θα τοποθετηθεί την Πέμπτη για την Ελληνογαλλική συμφωνία και ο καθένας θα μετρηθεί με βάση πως έχει πορευθεί συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναπτύσσει μια πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι σημαντικό. Οφείλει όμως η κυβέρνηση, να ενημερώσει άμεσα για το τι έχει αλλάξει από την προηγούμενη συμφωνία που δεν την έκρινε η ίδια επωφελή, και να προσδιοριστεί ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος αυτής της συμφωνίας. Χρειάζεται μία πολύπλευρη και αποτελεσματική στρατηγική στις επιλογές των συμμαχιών, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΕ στη διεθνή σκακιέρα. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε χρόνια τώρα την στρατηγική αναβάθμιση της ΕΕ με τη δημιουργία Ευρωστρατού, αλλά και την ολοκλήρωση της πολιτικής ενοποίηση της Ευρώπης. Η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, μάλιστα έχει προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητά τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται.

Οργανωμένο σχέδιο δείχνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Οι επιθέσεις που κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα δείχνουν πια οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα και προκλητικά. H καθυστέρηση θεσμικής αντίδρασης του κράτους και της κυβέρνησης και η υποβάθμιση του κινδύνου αναζωπύρωσης δράσης ακροδεξιών ταγμάτων δια της θεωρίας των δύο άκρων απλώς τρέφει το ακροδεξιό μόρφωμα και ακροατήριο. Αυτό δεν είναι θερμική αντίδραση της δημοκρατικής πολιτείας απέναντι στα φαινόμενα νεοναζισμού αλλά κομματική διαχείριση με παρωπίδες και επικίνδυνες ακροβασίες της ΝΔ με ψηφοθηρικούς σκοπούς και υστεροβουλία. Η αστυνομία και η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα. Αν τα πράγματα ξεφύγουν θα έχουν την πλήρη ευθύνη

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει