Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μειώθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση στις Ευρωπαϊκές πόλεις!

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχουν αντίκτυπο τη βελτίωση του περιβάλλοντος και στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός σπέρνει τον πανικό στους κατοίκους ολόκληρου του πλανήτη, όμως έχει επιφέρει και ένα σημαντικό θετικό γεγονός για τη Γη μας, καθώς όπως φαίνεται, μείωσε την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, η συγκέντρωση διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2), που παράγεται κυρίως από τα οχήματα και τους θερμικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατέγραψε πτώση:

  • 54% στο Παρίσι
  • και περίπου 45% στη Μαδρίτη, το Μιλάνο και τη Ρώμη

κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Από τις 13 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου του 2020, η συγκέντρωση NO2 μειώθηκε:

  • κατά 54% στο Παρίσι
  • κατά 49% στη Ρώμη
  • κατά 48% στη Μαδρίτη και
  • κατά 47% στο Μιλάνο

σύμφωνα με τον ΕΟΔ, που έκανε συγκρίσεις με τους μέσους όρους που καταγράφηκαν το διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος του 2019, ενώ τα δεδομένα μπορεί να έχουν περιθώριο λάθους 15%.

Αυτές οι μεγάλες μειώσεις «συμπίπτουν με τα αυστηρά μέτρα καραντίνας που τέθηκαν σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχουν ως αντίκτυπο μια βελτίωση στην κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες.

Όπως προκύπτει από πειράματα και μελέτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), προκύπτει πως τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχουν ως αντίκτυπο μια βελτίωση στην κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει