Ενημέρωση με ένα κλικ

Βραζιλία: Εντυπωσιακό γκραφίτι από τις στάχτες του Αμαζονίου – Το μήνυμα του καλλιτέχνη

Η εικόνα δείχνει έναν πυροσβέστη να στέκεται ενώ αποψιλώνεται ένα δάσος, φωτιές και νεκρά ζώα.

O Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Μουντάνο χρησιμοποίησε στάχτη από το καμένο δάσος του Αμαζονίου για να δημιουργήσει ένα γκραφίτι στην πόλη του Σάο Πάουλο. Η εικόνα δείχνει έναν πυροσβέστη να στέκεται ενώ αποψιλώνεται ένα δάσος, φωτιές και νεκρά ζώα.

«Χρησιμοποιώ τα στοιχεία του εγκλήματος», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο Μουντάνο που έφτιαξε από τις στάχτες μπογιά για να παρουσιάσει το έργο τέχνης του που καλύπτει χίλια τετραγωνικά μέτρα στο πλάι ενός κτιρίου στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας. Αποκαλεί την πράξη του συνδυασμό της τέχνης και του ακτιβισμού.

Μόνο τον περασμένο Αύγουστο δορυφόροι κατέγραψαν 28.060 φωτιές στην περιοχή του Αμαζονίου που καλύπτει τη Βραζιλία, ενώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το τροπικό δάσος ολοένα και συρρικνώνεται εξαιτίας της αποψίλωσης του.

«Αυτό το γκραφίτι είναι μια διαμαρτυρία, μια κραυγή για βοήθεια», τόνισε ο Μουντάνο. «Θέλω να σταθώ δίπλα στους πυροσβέστες και να αλλάξουμε την κουλτούρα μας που μας οδηγεί στην αυτοκαταστροφή», πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More