Ενημέρωση με ένα κλικ

Δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ: H αστυνομική βία θα κλιμακώνεται

Δελτίο Εργατικής Πληροφόρησης εξέδωσε το Δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Κουκάκι.
Το Δελτίο:
Όσο θα εντείνεται η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακώνεται η αστυνομική βία και άγρια κρατική  καταστολή. 
Νέα επιχείρηση άγριας καταστολής από αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έγινε χτες,18-12 στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτίρια.
Η αστυνομική επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη  στο Κουκάκι, προκειμένου να εκκενώσουν τα  κτίρια αυτά.
Οι εικόνες με τις συλλήψεις και τις “κουκούλες”, που προβάλλονταν απευθείας από ορισμένα Μ.Μ. Ενημέρωσης  με πρόθυμους  ορισμένους  δημοσιογράφους  όπου χέρι χέρι με την αστυνομία παρουσιάζουν,  στηρίζουν και προβάλουν  μονοδιάστατα τις επιχειρήσεις αυτές των δυνάμεων της αστυνομίας, στηρίζοντας την υπέρμετρη αστυνομική αυθαιρεσία είναι απαράδεκτες.
Έφτασαν στο σημείο σύμφωνα με δημοσιεύματα, να χρησιμοποιήσουν πλαστικές σφαίρες, εναντίον γυναίκας που βρισκόταν στην κατάληψη,  τις οποίες η ΕΛΛΑΣ σε ανακοίνωση της  τις βαφτίζει πλαστικές μπάλες που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.
Έτσι εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό; Τι άλλο θα δούμε από το καθεστώς του νόμου και της τάξης.
Αυτό που επιδιώκουν Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της,  είναι  να τρομοκρατήσουν το λαό και την νεολαία, να ενοχοποιήσουν όποιον αντιστέκεται και υπερασπίζεται τις δημοκρατικές κοινωνικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.   Στόχος τους  να  εμπεδωθεί στην κοινωνία το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστεί και να συκοφαντηθεί ότι αντιστέκεται  και είναι ενοχλητικό στην δική τους λογική και πολιτική που θέλουν να επιβάλουν.
Ο αυταρχισμός η κρατική βία και καταστολή είναι  αναγκαία για την εξουσία, για να επιβληθεί  η ταξική αντιλαϊκή πολιτική που γεννά την αδικία.  Είναι γνωστό το έργο και χιλιοπαιγμένο.   Ξεκίνησαν από το άσυλο των Πανεπιστήμων, συνεχίζουν με τις καταλήψεις κτηρίων, είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσουν στα δήθεν…. Άβατα όπως συνηθίζουν να λένε. Θα κλιμακώσουν την επίθεση τους, θα επιδιώξουν να μπουν και στους χώρους εργασίας περιορίζοντας την συνδικαλιστική δράση, ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα παρουσίας αστυνομίας.  
Σε αυτά τα κρούσματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής  πρέπει να απάντηση το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, υπερασπιζόμενο  τις δημοκρατικές κοινωνικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες .
Η κρατική βία και η αστυνομική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει