Ενημέρωση με ένα κλικ

Το «σχέδιο» Μητσοτάκη προς τις κάλπες – Οι στόχοι, τα επιλεκτικά «ανοίγματα» και η αυτοδυναμία

Το γαλάζιο πολιτικό στίγμα και τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου εμμένοντας στην απόφασή του για εξάντληση της τετραετίας και επιδίωξη της αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές.

Αυτό στο οποίο φαίνεται να ποντάρει πολιτικά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έχοντας ξεμπερδέψει με την πανδημία να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο 2023 που θα είναι εκλογική χρονιά να έχει να επιδείξει στους ψηφοφόρους του έργο.

Αποκλείει ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός, δεν άφησε περιθώρια για ανασχηματισμό λέγοντας ότι θεωρεί πως οι υπουργοί πρέπει να έχουν συνέχεια και εξήγησε με ποιο κριτήριο έκανε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τονίζοντας ότι δεν ήταν άλλο από την αποτελεσματικότητά τους.

«Ναι» στην ενισχυμένη αναλογική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα υπέρ των μονοκομματικών κυβερνήσεων και δεν το έχει κρύψει ποτέ.

Τις θεωρεί την μόνη σταθερή λύση και γι’ αυτό δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι σταθερές κυβερνήσεις προκύπτουν μόνο μέσα από την ενισχυμένη αναλογική.

«Θεωρώ απολύτως λογικό και δικαιολογημένο αν ένα κόμμα πάρει 38% ότι έχει μια ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, να μπορεί να κυβερνά μόνο του», ήταν η φράση του.

Σε αυτό που επίσης δηλώνει ανοικτός ο πρωθυπουργός είναι στην αξιοποίηση στελεχών και από άλλους χώρους χωρίς όμως να απογοητεύει ή να βάζει σε δεύτερη μοίρα την παραδοσιακή βάση της ΝΔ.

«Αυτοί οι 30 μήνες που κυβερνάμε απέδειξαν ότι αυτή η κυβέρνηση, που μπορεί μεν να είναι μονοκομματική αλλά είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει ενσωματώσει και πολλά στελέχη τα οποία δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, από την παραδοσιακή κομματική μήτρα, είναι μια ευρεία κυβέρνηση ως προς τα χαρακτηριστικά της. Είμαστε μια κυβέρνηση που προτάσσουμε την αποτελεσματικότητα.  Λοιπόν, αυτές οι κυβερνήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης, είναι πιο κατάλληλες», δήλωσε βάζοντας στο κάδρο μελλοντικές συμμαχίες.

Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει και το όραμά του για το ίδιο του το κόμμα και ξέρει ότι πρέπει να δώσει μάχη για να πείσει ότι εκφράζει αυτό το οποίο πολλοί θα αποκαλούσαν προοδευτικό, μετριοπαθές κέντρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει