Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραγράφηκε η ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη

Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος διωκόταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.
Πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού ωστόσο του χορήγησε αναστολή αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του.
Ο πρώην πολιτικός παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και άκουσε από την εισαγγελέα της έδρας ότι το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο Νίκος Γεωργιάδης μετά την απόφαση δήλωσε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».
 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει