Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση Pulse: Η Τουρκία ανησυχεί τους Έλληνες

Η δημοσκόπηση της Pulse, εκφράζει την ανοικτή ανησυχία, 8 στους 10 Ελλήνων όσον αφορά την στάση της Τουρκίας

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική στάση της, χρησιμοποιώντας τους μετανάστες,ως πιόνια στην διπλωματική τους σκακιέρα, με στόχο την πίεση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική κοινωνία, δείχνει προβληματισμένη, δείχνοντας εμπιστοσύνη όμως κατά ένα μεγάλο μέρος της, στο πρόσωπο της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, εκφράζει την ανοικτή ανησυχία, 8 στους 10 Ελλήνων όσον αφορά την στάση της Τουρκίας, σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι, από την στάση αυτή.

Παρόλα αυτά το μεταναστευτικό ζήτημα, συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτή την ψαλίδα τόσο ανάμεσα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσότακη, έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα, όσο και σ’επίπεδο κομμάτων με την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και πλέον προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 25%.

Ταυτόχρονα ενισχυμένο εμφανίζεται και το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θεωρείται με 45%, ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα θετική στάση εμφανίζει το 76%, ένα ποσοστό σχεδόν 8 στους 10 πολίτες, όσον αφορά την πολιτική φύλαξης των συνόρων αλλά και την μεταναστευτική πολιτική γενικότερα, έναντι ενός 18% που διατηρεί αρνητική άποψη.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά την έξαρση του κορωνοϊού, παρά την διάχυτη ανησυχία που μοιράζεται το 42% των ερωτηθέντων, οι οποίοι ανησυχούν για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, και ενός 26% το οποίο ανησυχεί μέτρια, υπάρχει ένα 26% το οποίο ανησυχεί από λίγο έως καθόλου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει