Ενημέρωση με ένα κλικ

Έμεινε στο… Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Στο… Μιλάνο έμεινε ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας για ένα ακόμα παιχνίδι τις αδυναμίες που έχει σε άμυνα και σκοράρισμα. Η Ζαγλκίρις έκανε “πάρτι” από την περιφέρεια (13/20 τρίπ.) και πήρε εύκολα τη νίκη με 69-81, και έβαλε δύσκολα στους “πράσινους”, μιας και την Τρίτη (15/12) υποδέχεται τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

Ήταν χαρακτηριστικό πως μόνο ο Νεμάνια Νέντοβις ήταν διψήφιος με 12 πόντους, ενώ 10 πρόσθεσαν οι Παπαγιάννης και Μακ. Από την άλλη οι Παπαπέτρου και Μήτογλου έμειναν στα ρηχά (8 και 9π.). Οι Λιθουανοί είχαν τον σε μεγάλη μέρα τον Γκριγκόνις, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24π (6/8 τριπ.), ενώ και οι Χέις με 14 και Γιοκουμπάιτις με 10 βοήθησαν τη Ζαλγκίρις για να πάρουν το διπλό.

Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκυλίσια άμυνα και έβαλε μεγάλα σουτ και κατάφερε στο 26′ να φέρει το ματς στα ίσα (50-50), αλλά εκεί οι Λιθουανοί έκαναν ένα 0-10 σε 2 λεπτά και ήταν αρκετά κομβικό σημείο για την έκβαση του ματς.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Γουάτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις και στα πρώτα λεπτά το ματς ήταν ισόπαλο (4-4), με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες.

Παρόλα αυτά οι Λιθουανοί βρήκαν λύσεις από τους Λόβερν και Γκριγκόνις και έκαναν το 8-17 στο 5’, καθώς οι δυο τους έφτασαν πολύ γρήγορα στους 8 πόντους. Έτσι ο Γιωργος Βόβορας άλλαξε τα 3/5 της αρχικής πεντάδας, αλλά δεν υπήρχε βελτίωση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 4/6 τρίποντα και αυτό βοήθησε να ανοίξει ο ρυθμός και το σκορ, καθώς έφτασε εύκολα στο +10 (12-22). Από την άλλη το Τριφύλλι ήταν “υπνωτισμένο”, καθώς δεν έκαναν φάουλ για να σταματήσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων τους και είχαν 0/5 προσπάθειες από τα 6.75. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τη Ζαλγκίρις να παίζει το παιχνίδι της και να προηγείται με 12-24.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Παναθηναϊκός επέλεξε κοντό σχήμα, θέλοντας έτσι να πιέσει στην άμυνα. Ο Μήτογλου ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο των “πρασίνων” και ήταν ο παίκτης που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Έχοντας φτάσει στους 9 πόντους, η διαφορά έπεσε στους 6 (18-24) στο 12’.

Όμως δύο τρίποντα των Ουόκαπ και Χέις έκαναν το 18-30, και οι Λιθουανοι συνέχιζαν να έχουν ευστοχία από την περιφέρεια και δεν επέτρεπε στο Τριφύλλι να βρει λύσεις. Έτσι η διψήφια διαφορά παρέμενε με σχετική ευκολία (28-38) στο 18’.

Ο Γκρινόνις έφτασε στους 18 πόντους (4/4 τριπ) και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να παίζει κάκιστη άμυνα και να επιτρέπει στους αντιπάλους του να σημειώνουν ελεύθερα καλάθια και να κλείνουν το πρώτο μέρος με το σκορ στο 33-43.

Με την αρχική πεντάδα ξεκίνησαν οι “πράσινοι” την 3η περίοδο και για πρώτη φορά στην άμυνα βγήκε η πίεση που χρειαζόταν, ενώ μπήκαν και τα σουτ. Με 2 τρίποντα από τους Ουάιτ και Νέντοβιτς η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (41-43), τρέχοντας ένα 8-0 σερί στο 22’.

Όμως ο Γκιγκόνις, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ή και να πάρει το προβάδισμα, ευστόχησε σε ένα ακόμα τρίποντο και έκανε το 41-46, ενώ υπήρξαν και λάθος τοποθετήσεις στην άμυνα και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να… ανασάνουν.

Παρόλα αυτά το Τριφύλλι ήταν μέσα στο παιχνίδι και ο Μακ έφερε το ματς στα ίσα (50-50) στο 27’, αλλά η Ζαλγκίρις απάντησε με ένα 0-10 σερί σε 2 λεπτά, καθώς δεν υπήρχε η υπομονή στην επίθεση, ενώ έκανε κακές επιλογές και στην άμυνα και το σκορ έφτασε ξανά σε διψήφια επίπεδα και με το σκορ στο 50-60 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό, αλλά πήγαν προς το χειρότερο. Στο 32′ η διαφορά ήταν στους +13 (52-65) και πολύ δύσκολα οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να… γυρίσουν το τσιπάκι. Παρόλα αυτά με ένα 8-2 επιμέρους σκορ προσπάθησε να διεκδικήσει το ματς (60-67) στο 35′, αλλά έκαναν κακές επιλογές σε κρίσιμα σημεία.

Ο Νέντοβιτς δεν μπορούσε να δώσει τις λύσεις που έπρεπε, καθώς έπαιρνε δύσκολα σουτ, αλλά οι Μακ και Παπαγιαννης έκαναν το 67-72, θέλοντας 2:45 για τη λήξη του αγώνα. Όμως τα λάθη του Τριφυλλιού ήταν πολλά και έτσι η Ζαλγκίρις ήρε εύκολα τη νίκη με 69-81.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-43, 50-60, 69-81

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει