Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναστολή αποπληρωμής υποχρεώσεων Δεκεμβρίου ζητούν με επιστολή 3 Σύνδεσμοι ένδυσης- υπόδησης

Την αναστολή καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων, των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και των αντίστοιχων ρυθμίσεων που είναι πληρωτέες το μήνα Δεκέμβριο, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ.Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, οι Σύνδεσμοι ένδυσης και υπόδησης ΣΕΠΕΕ, ΣΚΕΕ & ΕΛΣΕΒΒΥΕ.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το δεύτερο lockdown έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ήδη κρίσιμη κατάσταση των επιχειρήσεων ένδυσης και υπόδησης και κυρίως τη ρευστότητά τους αφού οι συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν έντονη εποχικότητα.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα του ενδεκαμήνου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, η μείωση των πωλήσεων κυμαίνεται μεταξύ 30% -35% και εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει το 40%, επισημαίνουν οι Σύνδεσμοι.

Η πολύ μεγάλη πτώση των πωλήσεων, τονίζουν, σε συνδυασμό με την αδυναμία είσπραξης επιταγών κατόπιν κυβερνητικής απόφασης δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις καθιστώντας αδύνατη την ανταπόκρισή τους στις αυξημένες υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει