Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτός είναι ο κωδικός για τα εποχιακά καταστήματα από την Δευτέρα

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Ειδικότερα, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο κωδικός που θα στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033, είναι ο κωδικός 2 Δηλαδή και για τα καταστήματα εποχιακών ειδών ισχύει ο ίδιος κωδικός με εκείνον για αγορές από τα σούπερ μάρκετ.

Τι ισχύει για τους υπόλοιπους κωδικούς μετακίνησης

Σημειώνεται ότι για τις βραδυνές ώρες, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικίδιου με τον κωδικό 6.

Επιπλέον, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, εξαιρούνται κάθετα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οι προσωπικοί βοηθοί αναπήρων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, εξαιρούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9:00 μ.μ..

Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 4 για τα SMS (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) μετά τις 9:00 το βράδυ.

Να διευκρινιστεί πάντως ότι το SMS 4 δεν επαναφέρεται για τις άλλες κατηγορίες ατόμων που έχουν ανάγκη βοήθειας, όπως οι ηλικιωμένοι.

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει