Ενημέρωση με ένα κλικ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθωώθηκαν τρεις από τους 12 κατηγορούμενους

Την αθώωση τριών εκ των 12 κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, αποφάσισε το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για τον 41χρονο, τον 43χρονο αδερφό ενός εξ των βασικών κατηγορουμένων και τον 42χρονο εργαζόμενο στην μάντρα αυτοκινήτων. Οι τρεις άνδρες πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης που βάρυνε κατά περίπτωση τους υπόλοιπους, σε σύσταση συμμορίας.

Επιπλέον για δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς καθώς τους τοποθετούσε στο σημείο της αρπαγής του επιχειρηματία, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση τους.

Πρόκειται για τον 47χρονο επιχειρηματία και τον 48χρονο από την Αθήνα.

Αναλυτικά οι ποινές:

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκε ο 48χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα.

Από 7 χρόνια επιβλήθηκαν στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτης της μάντρας, στον 47χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, στον 49χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, στον 63χρονο μεσίτη, στον 48χρονο ακτιβιστή και στον 51χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία.

Σε 6 χρόνια καταδικάστηκε ο 25χρονος μικρότερος της παρέας.

Συνολική ποινή φυλάκισης 5 έτη, στον 43χρονο τελευταίο φύλακα.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More