Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τις 120 δόσεις λόγω πανδημίας

Εντός της επομένης εβδομάδας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων για να ενταχθούν όσοι βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων μετά το Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Κανονικά με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής οι πληττόμενοι οφειλέτες θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου, ενώ οι δόσεις για το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω του δεύτερου γενικού lockdown στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για παράταση της πληρωμής της δόσης του Νοεμβρίου. Αυτό θα σήμαινε πως οι οφειλέτες θα πλήρωναν τη δόση Δεκεμβρίου και πως οι δόσεις για το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020 που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2020 και έχασε τη ρύθμιση.

Μόλις ανοίξει και πάλι η εφαρμογή των 100 δόσεων, θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά της. Οι τέσσερις δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει