Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι ειναι οι δικαιούχοι – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Επίδομα σε όσους θα μπουν σε αναστολή εργασίας για τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά δεν θα είναι 534 ευρώ, αλλά 800 ευρώ.

Πρόκειται για αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά 266 ευρώ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός αναμένεται σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 15:00 συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Οικονομίας, για διευκρινίσεις σχετικά με τα τις νέες οικονομικές ενισχύσεις και επιδόματα.

Η ειδική αποζημίωση θ’ ανέλθει το Νοέμβριο στα 800 ευρώ και θα αντιστοιχεί, προφανώς, σε διάστημα 30 ημερών για το μήνα Νοέμβριο.

Όσοι είναι σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι δηλώσεις των αναστολών Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου, ενώ εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν και τα ποσά των ειδικών αποζημιώσεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους.

Βάση για τις αναστολές του Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πράγμα που σημαίνει πως εκατοντάδες κλάδοι αποκτούν ξανά πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ενώ το κράτος καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει