Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η δίκη για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικάκαι θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου. Η διεξαγωγή δίκης πάντως ημέρα Σάββατο, δεν είναι συνηθισμένη εξέλιξη.

Στο εδώλιο κάθεται η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου όμως διεκόπη. Τότε είχαν καταθέσει οι γονείς του μικρού κοριτσιού, οι οποίοι περιέγραψαν όλα όσα έγιναν από την στιγμή που η 4χρονη Μελίνα μπήκε για χειρουργείο μέχρι και την ώρα που οι γιατροί τους είπαν πως πέθανε.

Ο Μανόλης Παρασκάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του από την ώρα που πήγαν με την μικρή Μελίνα στο νοσοκομείο για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Ανέφερε πως δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα ωστόσο δεν έβλεπε να βγαίνει το παιδί του έξω ενώ αντίθετα είδε πως υπήρχε αρκετή κίνηση με νοσοκόμες και γιατρούς να τρέχουν.

«Βγήκε ο χειρούργος και μας ενημέρωσε πως το παιδί προσπάθησαν να το ξυπνήσουν δύο φορές αλλά δεν μπορούσαν γιατί έκανε βρογχοσπαμό. Ρώτησα αν κινδυνεύει και όλοι με καθησύχασαν».
Παράλληλα, τόνισε πως η υπόθεση της Μελίνας ήταν ο λόγος να «αλλάξουν κάποια πράγματα στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο βρογχοσπασμός είναι κάτι σπάνιο σε παιδί «το θέμα όμως είναι πως αντιμετωπίστηκε».

Από την πλευρά της η μητέρα της Μαρίας μίλησε για όλα όσα συνέβησαν στο Βενιζέλειο αλλά και τι τους είπαν οι γιατροί.

«Οι γιατροί μας είπαν πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει το παιδί απλώς για ασφάλειά του θα μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Όταν όμως φτάσαμε στο ΠΑΓΝΗ είπαμε ότι οι γιατροί του Βενιζελείου μας ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύει με την γιατρό από το Πανεπιστημιακό να μας λέει ότι σας είπαν ψέματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων η μητέρα της Μελίνας.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει