Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην τελική ευθεία ο Βοτανικός

Στην τελική ευθεία φτάνει το σχέδιο του γηπέδου του Παναθηναϊκού με τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό, καθώς υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και των κυβερνητικών στελεχών.

Μάλιστα υπήρξαν σαφείς εντολές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου ανέφεραν πως οι διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης θέλει να ολοκληρώσει αυτό το έργο σε σχετικά μικρό διάστημα, καθώς μαζί με το έργο του Βοτανικού, θα αναβαθμιστεί και η περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μιας και εκεί θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μέρος πρασίνου στην αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το “Βήμα τη Κυριακής” το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023.

Για τη χρηματοδότηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, αυτή θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι πόροι θα έρθουν από κονδύλια ευρωπαϊκά και της Περιφέρειας, με το συνολικό κόστος του έργου να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει ως τώρα κάποια αντίδραση στο εν λόγω δημοσίευμα, αλλά πηγές από την ΠΑΕ τονίζουν πως υπάρχει πλήρης συμφωνία στους όρους χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Σε πρώτο χρόνο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο (έργο που θα είναι ανεξάρτητο από το εμπορικό κέντρο) και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More