Ενημέρωση με ένα κλικ

Προβλημάτισε η Εθνική ενόψει Μολδαβίας

Προβλημάτισε η Εθνική ομάδα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-1 από την Αυστρία, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, όπου αποτέλεσε τη πρόβα τζενεράλε για τις αναμετρήσεις με Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/11), για το Nasions League.

Σκόρερ για τη “γαλανόλευκη” ήταν ο Κώστας Φορτούνης στο 63′, ενώ για τους Αυστριακούς οι Άντριαν Γκρμπιτς στο 76′ και  Μπάουμγκαρντερ στο 80′.

Το ματς

Με πολλές αλλαγές στο σχήμα που θεωρείται ως κορμός και τους Διούδη, Κυριακόπουλο να κάνουν ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να παίξει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που έχει συνηθίσει επί εποχής Φαν΄τ Σιπ. Η ελληνική ομάδα ήταν οργανωμένη αμυντικά, περίμενε τον αντίπαλο αλλά το πρέσινγκ των γηπεδούχων τη δυσκόλεψε, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, όταν οι διεθνείς έκαναν συχνά το λάθος.

Προϊόντος του χρόνου, πάντως, η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε, αλλά χωρίς καθαρό επιθετικό (ο Φούντας έπαιζε κυρίως περιφερειακά) και πατήματα στην περιοχή των Αυστριακών, η Εθνική ουδόλως απείλησε την εστία του Πέρβαν στο πρώτο ημίχρονο.

Μπουχαλάκης και Μάνταλος μπροστά από τον Κουρμπέλη έκαναν καλή δουλειά έχοντας «σφραγίσει» τον άξονα και κατά συνέπεια την απειλή από εκεί, αλλά η διστακτικότητα του Φορτούνη να πάρει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες κατέστησε ανενεργή την επίθεση, παρά την προθυμία και τα τρεξίματα του Λημνιού.

Όχι πως η ομάδα του Φόντα, βεβαίως, έκανε τίποτα ουσιαστικό, αφού οι μοναδικές στιγμές άξιες λόγου στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Μπάουμγκαρντλινγκερ στο 12΄ που έφυγε άουτ (σε εκτέλεση κόρνερ) κι ένα σουτ του Χιντερέγκερ από μακριά, με την μπάλα να βρίσκει το πόδι Έλληνα παίκτη αλλά τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά.

Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν το ίδιο επιθετικά και στην επανάληψη, με τον Μιχαηλίδη επίσης να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» περνώντας αντί του Κουρμπέλη με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ ο Ονισίβο έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάουμγκαρντνερ, αλλά αστόχησε και τέσσερα λεπτά αργότερα η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά, όταν από γύρισμα του Λημνιού ο Φούντας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Στο 63ο λεπτό όμως ο Φορτούνης δεν χαρίστηκε στον Πέρβαν, ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ ενδεικτικό της κλάσης και της ποιότητάς του: ο Φούντας απέφυγε το αντίπαλο μαρκάρισμα ρολάροντας το σώμα του, έβγαλε μια μπαλιά 40 μέτρων στον άσο του Ολυμπιακού που ερχόταν από δεξιά, κι εκείνος κατέβασε υποδειγματικά με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό, για να πετύχει το 8ο τέρμα σε 46 εμφανίσεις με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Το γκολ στην πρώτη ολοκληρωμένη τελική μάλλον «κοίμισε» την ελληνική ομάδα, που έκτοτε είδε την ανασταλτική λειτουργία της να καταρρέει, πληρώνοντας εν μέρει και την απειρία του νεαρού Μηχαηλίδη που ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ των Αυστριακών, αρχικά χάνοντας τελείως τη φάση και τον Γκρίμπιτς στο 77΄, στο γύρισμα του Μπαουμγκάρντνερ) και στη συνέχεια δεχόμενος την προσποίηση του Μπαουμγκάρντνερ στο 80΄, σε φάσεις που ο δεξιός αμυντικός (Λαμπρόπουλος) απουσίαζε.

Η Εθνική είχε την ευκαιρία της στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γύρισμα του Τζαβέλα (με το κεφάλι) στον Μπακασέτα κατέληξε σε άστοχο σουτ του τελευταίου.

Οι συνθέσεις:

Αυστρία: Πέρβαν, Τρίμελ (46′ Μπάουμγκαρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ (47′ Πος), Φριντλ, Σέπφ (48′ Φ. Γκρίλιτς), Ιλσάνκερ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46′ Λάινερ), Χόλτσχαουζερ (66′ Γκρέγκοριτς), Ονισίβο (76′ Σάουμπ), Γκρμπιτς

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46′ Λυκογιάννης), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46′ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82′ Τζόλης), Μάνταλος (46′ Ζέκα), Φούντας (68′ Κουλούρης), Φορτούνης

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει