Ενημέρωση με ένα κλικ

Ν. Παππάς: Η απάτη Μητσοτάκη αποκαλύπτεται

«Διαβάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού νιώθουμε ότι πρέπει να προσδεθούμε διότι μάλλον βρισκόμαστε ενώπιον ενός “οικονομικού θαύματος”. Η συνολική επίπτωση του κορονοϊού στην οικονομία λένε ότι θα είναι μόλις 0,5%. Αναμένουν μια εντυπωσιακή εκτίναξη, μια αύξηση των επενδύσεων κατά 30%, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ελληνική οικονομία, μια μείωση της ανεργίας και περιορισμό του ελλείμματος. Λένε, δηλαδή, ότι και τα λουριά θα σφίξουμε για να περιοριστεί το έλλειμμα και εκτίναξη των επενδύσεων και της οικονομίας θα έχουμε», ανέφερε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.

Συμπληρώνοντας: «Αυτά δεν γίνονται. Είναι κακές οι συμβουλές που δίνουν κάποιοι του κύκλου Πισσαρίδη στην πολιτική ηγεσία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και η συνέχιση των έργων μεγάλων υποδομών. Όχι αδράνεια την οποία θα πληρώσει η οικονομία».

Σχολιάζοντας το συνωστισμό που παρατηρείται στις μετακινήσεις των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας, έκανε λόγο για αδιέξοδο που δημιούργησε η Ν.Δ. και το οποίο οδηγεί σε λύσεις μη συμφέρουσες για το δημόσιο.

«Έτρεχε διαγωνισμός για 750 σύγχρονα λεωφορεία, ο οποίος -και δύσκολα θα βρούμε κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά χρονικά- προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε τα ανταλλακτικά και το service των οχημάτων, κάτι που θα σταματούσε απευθείας αναθέσεις και “δουλειές”. Αυτόν τον διαγωνισμό η ΝΔ τον ακύρωσε», τόνισε. Στηλιτεύοντας στη συνέχεια την κυβερνητική επιλογή γενίκευσης των απευθείας αναθέσεων. «Οι συνθήκες δεν είναι πάντα και για όλα τα ζητήματα έκτακτες. Η δεύτερη λίστα Πέτσα γιατί πρέπει να γίνει με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό; Η πρώτη γιατί έγινε με την ίδια διαδικασία; Αυτά δεν θα μείνουν στο σκοτάδι, θα ζητήσουμε έλεγχο όλων των δαπανών», συνέχισε.

Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι ζητούν καλύτερη προετοιμασία των σχολείων για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού μέσω της μαθητικής κοινότητας, υπογράμμισε: «Δεν θα συζητάγαμε για τα προβλήματα στα σχολεία αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις. Εμείς τα “αλητάκια” μας τα ακούμε με προσοχή».

Ενώ για την απόφαση Κεραμέως σχετικά με τον αποκλεισμό των μαθητών, που μετέχουν στις κινητοποιήσεις, από τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, υπογράμμισε: «Τα περιστατικά αυτά είναι αποκαλυπτικά του πολιτικού προσανατολισμού των στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία χρησιμοποιούν εκφράσεις ακραίου αυταρχισμού και δίνουν υποσχέσεις νομικών και πολιτικών πρωτοβουλιών, που είναι καταφανώς αντισυνταγματικές». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ουδείς μπορεί να πει ότι τα παιδιά δεν έχουν δίκιο. Υπήρχε χρόνος, αλλά όχι προετοιμασία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Έχουμε δείξει ότι είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό. Ένα κόμμα το οποίο εννοεί τη δημοκρατία σε επίπεδο μελών, όχι μόνο στελεχών και ηγεσίας. Με αυτό τον τρόπο πορευτήκαμε, με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, με αυτόν τον τρόπο θα ξανακερδίσουμε».

Ενώ για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «αφενός, τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι ίδια με αυτά που μας έδιναν πριν τις εθνικές εκλογές, στις οποίες τελικά καταγράψαμε ποσοστό 32%, και αφετέρου βλέπουμε στα ποιοτικά στοιχεία ότι γενικεύεται κάτι που δεν υπήρχε πριν από δύο ή τρεις μήνες και αυτό είναι η άποψη για καθολική αποτυχία της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα».

Καταλήγοντας: «Είμαστε στη φάση αποκάλυψης της μεγάλης απάτης Μητσοτάκη. Ως κόμμα οφείλουμε να προετοιμαστούμε πολιτικά, προγραμματικά, οργανωτικά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει