Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: “Καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται”

Απαντήσεις σε στελέχη των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η Νίκη Κεραμέως, όσο αναφορά τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, αλλά και των πρωτοβουλιών που έγιναν από πλευράς υπουργείου.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε πως, από το ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία γίνονται αντιληπτά «ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» και για τους μαθητές «ως ευκαιρία κομματικής πελατείας» και υπογράμμισε πως «όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται “καταστολή”, κάτι δεν πάει προφανώς καλά».

Στη δήλωσή της, η υπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά πως στο ΣΥΡΙΖΑ «Δεν ενδιαφέρουν οι ανάγκες και η μόρφωσή τους (σ.σ. των μαθητών), ούτε και οι θυσίες των γονιών τους. Προέχει η συστηματική παραπληροφόρηση και η καπηλεία των προβληματισμών και των ελπίδων τους στο βωμό του κομματικού οφέλους. Γι’ αυτό και προτιμούν το χειρότερο όλων των σχολείων: το κλειστό».

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι αποτελεί χρέος «να αφουγκραζόμαστε αγωνίες, να προσαρμοζόμαστε στην υγειονομική κρίση και να αναζητούμε λύσεις. Πολλά μπορούν να γίνουν στα σχολεία μας για να ανταποκριθούν στις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών και τις προσδοκίες όλων, για να γίνουν καλύτερα. Αλλά καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει