Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: “Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα”

Για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συμβουλή που έδωσε στους γονείς του, λέγοντας πως: “η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα”. Κληθείς να σχολιάσει τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε: “έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι, μεταξύ αυτών, και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα”.

Στη συνέχεια επεσήμανε: “Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, όπως ο ίδιος πρόσθεσε πως “βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευτεί η ελληνική κοινωνία”. Οπως εξήγησε, η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά “μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοϊό”.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως: “θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες” ενώ ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την υπευθυνότητά τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει