Ενημέρωση με ένα κλικ

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε ο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Ο μικρός τελικός του Super Cup του ΕΣΑΚΕ βάφτηκε πράσινος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με μια αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε την ΑΕΚ με 73-79 και κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά. Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι “πράσινοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας μάλιστα και στους 10 πόντους (61-71), αλλά οι “κιτρινόμαυροι” τα μείωσαν στους 3 (73-76) στα 34.9” του αγώνα. Όμως το τρίποντο του Παπαπέτρου στο τέλος ήταν καθοριστικό.

Για ένα ακόμα ματς ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο κορυφαίος για το Τριφύλλι, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους. Καλή παρουσία και από τους Παπαπέτρου και Φόστερ με 15 και 10π. Από την Ένωση ξεχώρισαν οι Λάνγκφορντ με 15, Ματσιούλις, Μορέιρα με 12 και Λοτζέσκι με 11 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το μικρό τελικό του Super Cup με την ΑΕΚ, όπου ήταν τυπικά φιλοξενούμενος. Στο 4’ η Ένωση ήταν μπροστά με 5-2, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες (2/7 και 2/8 εντός πεδιάς αντίστοιχα).

Το ματς, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν αρκετά κακό και περισσότερο έμοιαζε με “αγγαρεία” και αυτό φάνηκε από το χαμηλό σκορ (9-9) στο 6’. Παρόλα αυτά ο ρυθμός άνοιξε στη συνέχεια, καθώς το παιχνίδι έγινε πιο δυναμικό και αυτό βοήθησαν οι αλλαγές που έγιναν από τους δύο πάγκους.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Ένωση να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα (21-20), ύστερα από δύο τρίποντα από τους Ματσιούλις και Λοτζέσκι. Από την άλλη οι “πράσινοι” έκαναν αρκετά λάθη στις αλληλοκαλύψεις, ενώ δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έδινε την έξτρα βοήθεια.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου η ομάδα του Γιώργου Βόβορα συνέχιζε να κάνει πολλά λάθη, καθώς δεν έκλεινε στην περιφερειακή άμυνα. Έτσι στο 14’ το σκορ ήταν 31-27, με την ΑΕΚ βρίσκει πιο εύκολα τον στόχο. Όμως από κει και μετά ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις με τον συνήθη ύποπτο Νέντοβιτς. Στο 17’ το Τριφύλλι ήταν 31-35, με το Σέρβο γκαρντ να φτάνει στους 11 πόντους.

Όμως τα λάθη στην άμυνα επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πλησιάζουν, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε από τη γραμμή των 6.75, αλλά η Ένωση όχι μόνο την κάλυψε, αλλά κατάφερε να προηγηθεί και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ 44-43.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 22’ ανέβασε τη διαφορά του σκορ στο +5 (48-43). Παρόλα αυτά το Τριφύλλι προσπάθησε να μειώσει με ένα 4-0 σερί, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τις λύσεις και στο 26’ έκαναν το 54-47, από το τρίποντο του Ματσιούλις.

Ήταν χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαζαν προσωπικές φάσεις και προσπαθούσαν να επιτεθούν. Έτσι το ματς ήρθε στα ίσα (54-54) στο 28’ και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες στο “μηδέν” (59-59).

Φόστερ και Νέντοβιτς έδωσαν την πρωτοκαθεδρία στο Τριφύλλι (61-65), με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, με τον Αμερικανό γκαρντ να παίρνει αρκετές ατομικές προσπάθειες, που του βγήκαν.

Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα και αυτό τους βγήκε και στην επίθεση. Μάλιστα για πρώτη φορά η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα (61-71) στο 34′, την οποία τη διατήρησε για αρκετή ώρα, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να “ροκανίσει” τη διαφορά με τον Λάνγκφορντ (73-76) στο 39′ και το ματς ξανάγινε ντέρμπι.

Στο τέλος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο από τον Παπαπέτρου και έτσι πήρε τη νίκη με 73-79 επί της ΑΕΚ και κατέκτησε την 3η θέση του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-43, 59-59, 73-79

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει