Ενημέρωση με ένα κλικ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε φορτηγό με καρπούζια- Στη “φάκα” 7 διακινητές και 20 παράνομοι μετανάστες

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε πολύωρη επιχείρηση, μέσω της οποίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην παράνομη έξοδο – προώθηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η έφοδος έγινε σε φορτηγό, με τους παράνομους μετανάστες να βρίσκονται κρυμμένοι εντός ειδικής κρύπτης σε φορτηγό – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένο με καρπούζια.

Με αστραπιαίες ενέργειες στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν  επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εξέδωσαν ακόμη 11 εντάλματα για διωκόμενα πρόσωπα.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό των αλλοδαπών στην ειδική κρύπτη εντός φορτηγού το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Έφοδος στην κρύπτη

Έφοδος σε κρύπτη

Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί. Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν:

  • 1.030 ευρώ
  • 2 εισιτήρια επιβατών
  • 15 κινητά τηλέφωνα
  • 4 τραπεζικές κάρτες
  • σφραγίδα
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Έφοδος της αστυνομίας σε φορτηγό

Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση – μόνο τον τελευταίο χρόνο – πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες (7) περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Έφοδος για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Ακολουθεί βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More