Ενημέρωση με ένα κλικ

Τρίκαλα: Εμφανίστηκε αράχνη με «εξωγήινη» μορφή! (ΦΩΤΟ)

Αράχνη – σκορπιός εμφανίστηκε στα Τρίκαλα!…Όλοι πανικοβλήθηκαν μόλις είδαν αυτό το παράξενο είδος που μοιάζει με αράχνη και σκορπιό.

Δε πρόλαβε να μπει στο σπίτι η τρομακτική αράχνη-σκορπιός ή αλλιώς camel spider και ο πατέρας Δημήτρης Παπαβασιλείου αντέδρασε άμεσα γιατί φοβήθηκε μη τσιμπήσει κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας που ζει στο Λογγάκι Τρικάλων.

Στέλνονταν το παρακάτω μήνυμα, σε τοπικό ΜΜΕ,  ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρει τα εξής:

«Μένουμε στο Λογγάκι, είμαστε μία οικογένεια με τρία παιδιά. Πριν λίγο η μεγάλη μας κόρη φώναξε τρομαγμένη ότι βλέπει κάτι στην μπαλκονόπορτα. Όταν πήγα να δω τι ήταν, βρήκα μια τεράστια αράχνη περίπου 10 εκατοστά μέσα από το παντζούρι, αλλά ευτυχώς έξω από τη σήτα.

Βγήκα και τη σκότωσα αμέσως γιατί φοβήθηκα μήπως μπει μέσα καθώς στο σπίτι υπάρχει νεογέννητο μωρό. Αμέσως έκανα λίγη έρευνα στο ιντερνέτ και ανακάλυψα ότι πρόκειται για την αράχνη-σκορπιό ή αλλιώς camel spider.

Οι απόψεις για το αν είναι επικίνδυνες ή όχι διίστανται αλλά και μόνο από το μέγεθος των σαγονιών της σίγουρα θα είναι εξαιρετικά επώδυνο το δάγκωμα της ιδίως σε ένα μικρό παιδί. Το πώς βρέθηκε αυτό το είδος την Ελλάδα παραμένει μυστήριο και πόσο μάλλον στην αυλή μας».

Πάντως αυτό το είδος αράχνης έκανε φέτος την εμφάνισή της σε μέρη της Πελοποννήσου, όπου έγινε αναφορά τσιμπημάτων που λόγω του ισχυρού δηλητηρίου νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη αράχνη – σκορπιός (camel spider) μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος. Δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά μεταφέρει βακτήρια, καθώς τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.

Τρώνε άλλες αράχνες, σαύρες, μικρά πουλιά και τρωκτικά. Παρά τη φήμη τους και την τρομακτική εμφάνισή τους, αποτελούν αμελητέα απειλή για τον άνθρωπο, ωστόσο τα σαγόνια τους είναι το κύριο όπλο τους.

Δεν κυνηγούν τους ανθρώπους, όπως αρκετοί πιστεύουν, αλλά αντίθετα τη σκιά τους γιατί θέλουν να αποφύγουν τον ήλιο.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας η συγκεκριμένη αράχνη δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, αλλά: «Στην Ελλάδα έχουμε κάποια γαλεώδη (που κοινώς μερικές φορές αναφέρονται σαν camel spiders, wind scorpions ή sun spiders), τα οποία είναι κοινά είδη από την αρχαιότητα, με το πιο κοινό την μαρμάγκα τη μυρμηγκάνα (Galeodes graecus) . Ανήκουν στην ομοταξία των αραχνιδίων και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, δεν έχουν αδένες δηλητηρίου και το δάγκωμα τους θεωρείται εξαιρετικά δυνατό και επώδυνο.

Είναι νυχτόβια σαρκοφάγα και τρέφονται με άλλα έντομα, και αν επιτρέπει το μέγεθός τους ακόμη και με μικρά τρωκτικά».

Αράχνη – σκορπιός εμφανίστηκε στα Τρίκαλα!

Πηγή: trikalaola

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει