Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη σήμερα, καθώς οι λεγόμενοι πρωίμοι δείκτες δείχνουν σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία.

Συγκεκριμένα ο δείκτης PMI (Purchase Managers Indices) υποχώρησε τον Μάιο πολύ λιγότερο σε σύγκριση με την μεγάλη πτώση που είχε σημειώσει τον Απρίλιο, ενω ο δείκτης ΙΗS κατέγραψε αύξηση μεγαλύτερη των προβλέψων.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 0,53% από 0,47% χθες, του 10ετούς διατηρήθηκε στο 1,26%, ενώ του 15ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 1,35% από 1,33%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 108 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,26% από 1,27% έναντι 0,40% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,66% απο 1,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς τελούσε υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στο 1,1320 δολ. από το επίεπδο του 1,1258 δολ. οπόταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1318 δολ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More