Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις και “λουκέτα” για παρεμπόριο

Δύο προσωρινά λουκέτα σε καταστήματα εστίασης που καταστρατηγούσαν τους όρους ασφαλούς λειτουργίας έναντι του COVID19 και πρόστιμα σε δεκάδες υποθέσεις παρεμπορίου και μη δηλωμένων προϊόντων καταγράφεται στο εβδομαδιαίο δελτίο ελέγχων από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Αναλυτικά κατά το χρονικό διάστημα από 15.06.2020 έως και 21.06.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 465 έλεγχοι από μικτά κλιμάκια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Καλαμάτα. Βεβαιώθηκαν συνολικά 58 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 52.700 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών, του υπαιθρίου εμπορίου και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020 «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα».

Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δύο επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική που καταστρατηγούσαν τους όρους ασφαλούς λειτουργίας έναντι του COVID19

Επίσης από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν κατασχέθηκαν 50 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Παράλληλα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 162 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Τέλος σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 619 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 200 κιλά οπωροκηπευτικών, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης. Επίσης έγινε προσαγωγή τεσσάρων ατόμων για εμπορία βιομηχανικών ειδών χωρίς τη νόμιμη άδεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More