Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρηματιστήρια: Συνθήκες κραχ σε Ευρώπη και Wall Street

Οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση βυθίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση με τον πανικό που προκαλεί ο κορονοϊός, βυθίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες στη Wall Street να υποχωρούν πάνω από 8%.

Η σημερινή συνεδρίαση άνοιξε με πτώση πάνω από 10% και ενεργοποιήθηκε για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον αυτόματο μηχανισμό διακοπής συναλλαγών.

Βαριές απώλειες και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες σχεδόν 5%, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά οκταετίας.

Οι μετοχές αεροπορικών και ταξιδίων δέχθηκαν το μεγαλύτερο σφυροκόπημα βουλιάζοντας 10%, μετά και την απόφαση της Ε.Ε. να κλείσει για 30 ημέρες τα σύνορα.

Όλοι οι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν στο «κόκκινο», εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο ΙΒΕΧ έκλεισε με πτώση πάνω από 8%, ενώ στο Mιλάνο ο FTSE MIB υπέστη απώλειες πάνω από 6%.

Με πτώση πάνω από 5% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης και ο CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE MIB υποχώρησε 4,01%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθώντας την γενική κατρακύλα, έκλεισε με βουτιά 12,24%.

Ο κορονοϊός, που μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει εξανεμίσει περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης από τις διεθνείς αγορές μετοχών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει