Ενημέρωση με ένα κλικ

Το μήνυμα που ζητούσε η Ελλάδα

Γράφει η Κωνσταντίνα Κόλλια

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κόλλια*

Με τις τελευταίες εξελίξεις στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, η Κυβέρνηση έλαβε μια απόφαση να προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων προκειμένου να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητά της και να καταστήσει σαφές πως οι αντοχές της ως χώρου διέλευσης μεταναστών και προσφύγων έχουν τελειώσει. Στο πλευρό αυτής της απόφασης συντάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που επικροτούν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο δράσης της Κυβέρνησης επιδεικνύοντας μια πρωτόγνωρη για την τελευταία δεκαετία ομοψυχία.

Είναι αλήθεια πως μέσα σε δέκα χρόνια η χώρα συνταράχθηκε περισσότερες φορές από όσα θα μπορούσε να αντέξει, από μικρούς ή και μεγάλους «εθνικούς διχασμούς». Μπορεί να μοιάζει ο όρος να χρησιμοποιείται καταχρηστικά και όμως αν αναλογιστεί κανείς πόσες κρίσεις έχουν περάσει μέσα από το πρίσμα και τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές των κυβερνήσεων, σε πόσα διλήμματα έχει χρειαστεί να πάρει θέση ο κυρίαρχος ελληνικός λαός τότε εύκολα θα καταλάβουμε πως ο διχασμός πέρασε στο αίμα μας.

Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο; Ευρωπαϊκή Ένωση ή αποχωρισμός; Δημοψήφισμα ή όχι; Ευρώ ή Δραχμή; Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή Εκλογές; Ευρωπαίοι εταίροι ή Τροϊκανοί; Ναι ή Όχι; Παλιό ή Νέο; Συμφωνία ή όχι; Σκόπια ή Βόρεια Μακεδονία; Κι εκεί που φαίνεται πως το μεταναστευτικό ζήτημα θα φέρει την οριστική ρήξη στην ελληνική κοινωνία, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να συντάξει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην εθνική γραμμή.

Οι Έλληνες ένιωθαν εδώ και καιρό την ανάγκη κάποιος να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια σε βάρος της χώρας και να δυναμώσει τη φωνή της σε πάσα κατεύθυνση. Κουρασμένοι από τα αλλεπάληλα μέτρα και την αυξανόμενη ύφεση, τη φωνή αυτή την έβρισκαν κάποτε στο «Go back Madame Merkel» και γρήγορα κατάλαβαν πως σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει.

Γι΄ αυτό και η ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019, άφηνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα κουράστηκε από φωνές και διλήμματα, από περιττές φιοριτούρες και πολιτικά τερτίπια. Ζητούσε δουλειά, από όλους και για όλους. Στην οικονομία η Νέα Δημοκρατία σήκωσε τα μανίκια βάζοντας μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης για να δημιουργήσει νέες και καλοπληρωμένες δουλειές για όλους. Καθώς όμως γινόμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης και σχεδιασμένης προσπάθειας να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρο διέλευσης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, οι πολίτες της χώρας είχαν την ευκαιρία να ενωθούν κάτω από μια φωνή που με σχέδιο, στρατηγική και σύνεση κατόρθωσε και συνεχίζει να καταφέρνει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Η φωνή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού έδωσε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, το μήνυμα που ζητούσε η κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εδώ. Δυνατή, ακλόνητη, ενωμένη, έτοιμη.

Η Κωνσταντίνα Κόλλια, είναι δικηγόρος, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ*

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο της Κωνσταντίνας Κόλλια

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει