Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηφαιστίων: Χιόνια ακόμη και στην Αττική – Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο φέρει την ονομασία «Ηφαιστίων», με τις έντονες χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν πλήθος προβλημάτων.

Από το βράδυ της Κυριακής, πυκνό χιόνι πέφτει στα βόρεια και δυτικά της Αττικής, ενώ βροχοπτώσεις και χιονόνερο καταγράφεται στα κεντρικά και νότια του νομού.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πελοπόννησο, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα αλλά και την Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται αντίστοιχα φαινόμενα να παρατηρηθούν και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, πλήττοντας κατά κύριο λόγο τη βορειοδυτική Αττική, την ανατολική Βοιωτία και την κεντρική Εύβοια.

Μέχρι στιγμής, παρατηρούνται μεμονωμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων, της ορεινής Αρκαδίας και της ορεινής Κορινθίας, όπου η τροχαία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών επαρχιακών οδών. 

Αλυσίδες, παράλληλα, χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις επαρχιακές οδούς Χαλκίδας – Αιδηψού, Καρπενησίου – Αγρινίου, Καρπενησίου – Λαμίας και Άμφισσας – Θερμοπυλών.

Από την πλευρά της, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει κληθεί να παρέμβει για κοπές δέντρων σε 13 περιπτώσεις στην περιοχή της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιόνια πέφτουν ή θα πέσουν στο σύνολο των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα πεδινά και νησιωτικά τμήματα.

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στην Κρήτη, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις στα παράλια και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, η ένταση των οποίων φθάνει κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, η κρατική «μηχανή» έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία προ ολίγων ημερών αποκλείστηκε για αρκετές ώρες, εγείροντας έντονες αντιδράσεις και προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει