Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Με τηλεφωνικές απάτες απέσπασαν πάνω από 236.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους τηλεφωνικά και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη μιας 44χρονης Βουλγάρας.

Η 44χρονη αποτελεί όπως διαπιστώθηκε, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος της οποίας, αλλά και συνεργών της, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου έως και μέσα Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν πλήθος από απάτες αποκομίζοντας σημαντικά ποσά.

Στη Θεσσαλονίκη όπου δρούσαν κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη, με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικά  της μεθοδολογίας τους ήταν η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα, οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει