Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα τοκετού: Έγκυες ζητούν παράταση… κυήσεως για να το λάβουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους και του ζητάνε να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης ώστε να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την αρχή του νέου έτους.

Όπως δηλώνει ο γυναικολόγος κ. Βρυώνης στο ίδιο μέσο, αρκετές είναι οι γυναίκες που έχουν πιθανή ημερομηνία τοκετού προς το τέλος του μήνα και ρωτούν αν υπάρχει κάποια ιατρική μέθοδος που θα καθυστερήσει τη γέννα ώστε να λάβουν τα χρήματα του επιδόματος.

Ωστόσο, τονίζεται ότι το θέμα είναι σοβαρό, καθώς η παράταση κυήσεως είναι πολύ επικίνδυνη για το μωρό, σύμφωνα με τον κ. Βρυώνη.

Πότε θα πληρωθούν οι νέες μητέρες

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα καταβάλλεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ αλλά σε δόσεις.

Η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος του επιδόματος θα «μεταφερθεί» από τον προϋπολογισμό του 2019 στον αντίστοιχο του 2020, δεδομένου ότι όσοι αποκτήσουν παιδί μετά τις 30 Ιουνίου 2019 θα εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος μέσα στο 2020.

Ποιοι δεν δικαιούνται το επίδομα τοκετού

Επιπλέον, θα θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο εξαίρεσης των νέων γονιών με το υψηλότερο εισόδημα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών με το υψηλότερο εισόδημα. Δηλαδή, θα εξαιρούνται οι οικογένειες που εμφανίζουν ετήσιες αποδοχές πιθανότατα άνω των 40.000 ευρώ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει