Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Υπ. Ναυτιλίας συγχαίρει το λιμενικό για τη διάσωση οδηγού στην Κυλλήνη

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο Κελευστές Λ.Σ. του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, κ. Θεόδωρο Καλτσά και κ. Παναγιώτη Μουρτζίνη έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης οι οποίοι διέσωσαν μια οδηγό, χθες το βράδυ στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρίας «Levante Ferries», αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Μια βίαια μετατόπιση του πλοίου λόγο του καιρού, ώθησε ένα αυτοκίνητο το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του.

Οι δύο άνδρες του λιμενικού έσπευσαν και πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του, πριν το όχημα βρεθεί στην θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν να διασώσουν την οδηγό αψηφώντας τον σοβαρό κίνδυνο που ενείχε η απόφαση τους για την ίδια τους την ζωή, μιας και μερικά δευτερόλεπτα μετά τον απεγκλωβισμό της το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα.

«Θα επικοινωνήσω άμεσα με τους δύο Κελευστές, καθώς και με την Διοικητή του Λιμεναρχείου Κυλλήνης Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ασημακοπούλου, προκειμένου να τους εκφράσω δια ζώσης τα συγχαρητήρια μου» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Με αφορμή το συμβάν αυτό», συνέχισε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνο το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ότι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει