Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηράκλειο: Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο κέντρο της πόλης

Το απόγευμα στις 19:00 στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, το Φωνητικό Σύνολο Θύραθεν θα ερμηνεύσει «Κάλαντα και Τραγούδια από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια».  Το Thirathen Vocal Group που αποτελείται από 11 γυναίκες και τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου
Παραδοσιακών Οργάνων Έρευνας και Τεκμηρίωσης «Θύραθεν», διασκευάζει, ερμηνεύει και αναδεικνύει παραδοσιακά τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο.  Αποτελείται από: Μαριλένα Βασιλάκη, Εύα Δημάκη, Εύα Θανάση, Ειρήνη Θεοφάνους, Εύα Κουτσογιαννάκη –Πιτσικάκη, Ελισάβετ Κουφού, Θέτιδα Κουφού,  Σοφία Λιάσκου, Ζωή Παπαδάκη, Φιλία Σκουρογιάννη, Μαρία Σταματάκη.

Επίσης, στις 19:30 στο κέντρο της πόλης η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και κάλαντα. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Με παραδοσιακά κάλαντα και κεράσματα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την  Παραμονή των Χριστουγέννων, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου είναι:

Γλυκά και αλμυρά κεράσματα, παιχνίδια, διαγωνισμοί και δώρα από τον «Μελωδία 106,6»

Στην κεντρική σκηνή η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με τα Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα!

Στην κεντρική σκηνή τα Ξωτικά του Κάστρου λένε τα κάλαντα, κάνουν face painting και παίζουν με τα παιδιά!

12:00: Ο Δαμιανός Βασιλάκης, οργανοποιός και δάσκαλος, με μαθητές και φίλους τραγουδούν τα παλιά κάλαντα της Ασκομαντούρας από τα Λιοντάρια ως το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

12:00-14:00 : Στην Πλατεία του Κάστρου: «Ζυμώματα», από τον Μελωδία 106.6

13:00: Στην Πλατεία του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» οι «Τροβαδούροι του Ήλιου» τραγουδούν τα κάλαντα!

17:00: «Κεράσματα»: Φτιάχνουμε χριστόψωμο και μαθαίνουμε για το έθιμο με τη Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Οι Κρείττονες»

18:00: «Καλεσμένοι»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη», «Ζωφόρος, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ζωοφιλία/ ΠΦΠΟ, Παν/μιο Θεσσαλίας»

18:00-20:00: Στην κεντρική σκηνή, «Ο Σκρουτζ και τα Χριστούγεννα», διαδραστική παράσταση, βασισμένη στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κ. Ντίκενς με τις Σ. Παπαγιαννάκη και Ε. Ορφανουδάκη. Η δράση ολοκληρώνεται με εικαστικό και ψυχοκινητικό εργαστήρι.

20:30: Στην κεντρική σκηνή, ο Μάνος και η Μαριγιάννα Χριστοφακάκη, με το πιάνο του Δ. Παπαμήτσου, σε ένα αφιέρωμα- μιούζικαλ με μουσική από τον  κινηματογράφο!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει