Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με λάστιχο γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργείται για περιστατικό το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με λάστιχο μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε με αφορμή την προαναγγελία της εφημερίδας Documento για τη δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο, το περιστατικό συνέβη πριν από δύο μήνες, στις 20 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησαν μετά την αναφορά δικηγόρου, ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό και το κατήγγειλε αμέσως.

Ειδικότερα, η διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

πληροφορίες απο ΑΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει