Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Αναχαιτίσαμε 4.500 τουρκικές παραβιάσεις το 2019

Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για προκλητικούς, αμετανόητους και απροκάλυπτα επιθετικούς γείτονες. Ο υπουργός Άμυνας εξήγγειλε πιο «έξυπνη» και εντατική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τάχθηκε κατά της αύξησης της θητείας αντιπροτείνοντας πρόσληψη επίλεκτων επαγγελματιών οπλιτών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση και χρέος μας είναι να τις φέρουμε σε ακόμα καλύτερη κατάσταση» διαβεβαίωσε.

«Η προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής. Και τώρα πρέπει να γίνει πιο εντατική, πιο έξυπνη και πιο πολύπλευρη από ποτέ, γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ εντείνονται οι προκλήσεις γύρω μας» υπογράμμισε.

«Άκουσα που λέτε πολλοί για ανάγκη ενίσχυσης εξοπλιστικών δαπανών. Δεν το άκουσα μόνο εγώ για επιπρόσθετα κονδύλια το άκουσε και ο Πρωθυπουργός… Πρέπει να γίνει ανάλογα με προτεραιοποίηση και ανάγκες που προτάσσονται από στρατιωτική ηγεσία που εισηγείται στον πρωθυπουργό. Ήδη οι προτάσεις κατατίθενται με διάθεση τμήματος του πλεονάσματος και πάντα με καθοδήγηση και εντολές πρωθυπουργού!» σημείωσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «σε καλή κατάσταση αξιόμαχες και έτοιμες». Όπως τόνισε, έγιναν 4.500 τουρκικές παραβιάσεις μέσα στο 2019 – και η ελληνική πλευρά απάντησε με 4.500 αναχαιτίσεις. «Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να είμαστε πάντα μαζί με τους πιλότους, πάντα δίπλα τους» διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τώρα θέμα αύξησης της θητείας». «Δεν ξέρω πού θα οδηγήσουν οι ανάγκες, αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταστήσουμε προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων επαγγελματιών οπλιτών στελεχών και στους τρεις κλάδους». Θα είχε, διευκρίνισε, μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει