Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ : Οι γιοι πετούσαν πέτρες από την ταράτσα της κατάληψης

Σάλο έχει προκαλέσει η σύλληψη του σκηνοθέτη και των δύο του γιων στην ταράτσα του σπιτιού τους, κατά το χρόνο εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι. Οι περιγραφές για τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικές από την καθεμία από τις δύο πλευρές, ενώ η κόντρα έχει φτάσει και σε πολιτικό επίπεδο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο  εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας είπε πως οι δυο γιοι της οικογένειας βρίσκονταν στην ταράτσα τη κατάληψης και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ ο δικηγόρος τους κατήγγειλε ότι χρειάστηκε παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για να επικοινωνήσει με τους εντολείς του αργά το βράδυ.

Χρονόπουλος: Οι συλληφθέντες ήταν αρχικά στην ταράτσα της κατάληψης

Ότι είχαν περάσει στην ταράτσα του σπιτιού τους από την ταράτσα της κατάληψης οι δύο συλληφθέντες γιοι της οικογένειας στο Κουκάκι, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, «αναγνωρίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ότι πέταγαν πέτρες από την ταράτσα της κατάληψης» και στη συνέχεια πέρασαν στην ταράτσα του διπλανού κτηρίου, το οποίο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν το πατρικό τους.

«Όμως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και θα εξεταστεί το γενετικό υλικό μέσα από την κατάληψη», συμπλήρωσε.

Ο Θοδωρής Χρονόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε χρήση βίας κατά τη σύλληψη των τριών μελών της οικογένειας. «Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση βία και είμαι απόλυτος σε αυτό», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως «η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς είναι ανάλογη με αυτήν των ατόμων που επρόκειτο να συλληφθούν».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ.Καλλιακμάνης, τόνισε πως «καταρρίπτονται ένα- ένα τα όσο λέγονται», φέρνοντας ως παράδειγμα του ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία ότι, αρχικά είχε ειπωθεί ότι σε φωτογραφία από την επιχείρηση ήταν γυναίκα με κουκούλα, ενώ επρόκειτο για άνδρα και το ένδυμα ήταν η μπλούζα του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει