Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντιτρομοκρατική: Δύο συλλήψεις για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ένας 36χρονος κι ένας 35χρονος συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις κατά συναυτουργία, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησία όπου το αντικείμενό της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους σε ενέργειες όπως:

  • Επίθεση σε βάρος των γραφείων της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος εξερράγη στις 02:34 ώρα της 1ης Νοεμβρίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.
  • Επίθεση σε βάρος γραφείων της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, επίσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό, που εξερράγη στη 01:50 της 23ης Μαΐου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σε εκτέλεση συναφούς ανακριτικής παραγγελίας, διενεργήθηκαν δύο κατ’ οίκον έρευνες, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.ά.).

Πρωινές ώρες σήμερα, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας και έλαβαν διήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την εμπρηστική επίθεση στις Αχαρνές Αττικής την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για άλλες τέσσερις ενέργειες, και συγκεκριμένα:

  • Επίθεση σε βάρος των (τότε) κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα, στις 09:35 της 31ης Μαρτίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας».
  • Επίθεση σε βάρος μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, στις 18:45 της 14ης Ιουνίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν».
  • Επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, στις 04:00 της 17ης Οκτωβρίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam».
  • Επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, στις 02:17 της 11ης Φεβρουαρίου 2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει