Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στα 411 εκατ. ευρώ ο πρώτος προϋπολογισμός της διοίκησης Ζέρβα

Προϋπολογισμό ύψους 411,8 εκατομμυρίων ευρώ για το 2020 παρουσίασε σήμερα, 16/12, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε πως σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019, αυτός του 2020 είναι αυξημένος κατά 5,4% αλλιώς κατά 21 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, «ο προϋπολογισμός αποτελεί εφαρμόσιμο οδικό χάρτη για την ανάταξη της πόλης. Οι δημότες θα “αισθανθούν” τον δήμο τους καθώς κεντρικός κορμός είναι η βελτίωση καθημερινότητας με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά».
Μάλιστα η νέα διοίκηση έχει έρθει για να «ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα», εν συγκρίσει με το παρελθόν, υποσχέθηκε ο κ. Ζέρβας.
Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους είναι «υπόδειγμα ορθολογικής διαχείρισης. Ο δήμος σέβεται την περιουσία των δημοτών», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Συνοψίζοντας τις προτεραιότητες της διοίκησης και δημοσιοποιώντας ορισμένα κονδύλια τα οποία προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, ο δήμαρχος σημείωσε πως 79 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για μισθούς, 1,1 εκατομμύριο ευρώ κατευθύνεται για τη σίτιση απόρων και την παροχή δεκατιανού στους μαθητές, ποσό το οποίο αυξήθηκε σε σχέση με φέτος. Άλλες 500.000 ευρώ προβλέπονται για τη φροντίδα των αστέγων.
Επίσης, τα δημοτικά ιατρεία θα στελεχωθούν με προσωπικό, αντλώντας περίπου 61.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό.
Ο Κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν ανταποδοτικά δικαιώματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης και στον γειτονικό Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κατόπιν συμφωνίας με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Από εκεί και πέρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει το άνοιγμα των πηγών εσόδων, τη βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών και της αποτελεσματικότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα τους πόρους που εξασφάλισε ο δήμος από το Πράσινο Ταμείο, όπως τόνισε ο δήμαρχος.
Στον αντίποδα, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι ως δήμος έχει «ξεχάσει» τα 151 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αφορούν ανείσπρακτες οφειλές.
Στα άμεσα σχέδια του δήμου είναι και η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα μέσω POS, συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει