Ενημέρωση με ένα κλικ

439 Έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε μια εβδομάδα

Πολλές οι παραβάσεις αλλά και μεγάλη η προσπάθεια απο το Υπουργείο να σταματήσει το παραεμπόριο. Προς ενημέρωση όλων μας το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου  στο σύνολο της επικράτειας με τα αποτελέσματα να είναι τα εξής:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 09.12.2019 έως 15.12.2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 439 έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά (οδικός άξονας Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς) και Ηγουμενίτσα.
  • Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου (821 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 100 ευρώ.
2019 ΓΓΕκΠΚ – Έλεγχοι Αγοράς
Ημερομηνία Ημέρα Έλεγχοι Παραβάσεις
9-Δεκ Δευτέρα 3 1
10-Δεκ Τρίτη 71 6
11-Δεκ Τετάρτη 123 6
12-Δεκ Πέμπτη 107 17
13-Δεκ Παρασκευή 77 1
14-Δεκ Σάββατο 10 2
15-Δεκ Κυριακή 48 3
Σύνολα 439 36

 


Ενδεικτικά:

  • Στον Πειραιά στις 15/12/2019 σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην κυριακάτικη αγορά, με τη συμμετοχή ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Αστυνομικών της ΕΛΑΣ, καθώς και εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 120 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών και σχετικής άδειας εμπορίας, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 12.12.2019, σε 44 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από  ελεγκτές της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν100 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν  πρόστιμα συνολικού ύψους 11.500 ευρώ.

 Επιμέρους δράσεις :

  • Στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 13.12.2019 σύσκεψη με θέμα « Εποπτεία της Αγοράς και Παρεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική Οικονομία», υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνείων (ΑΑΔΕ), της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη σύσκεψη επισφραγίστηκε η συνεργασία των ελεγκτικών αρχών για τη διενέργεια κοινών δράσεων για την αποτελεσματική πάταξη του παρεμπορίου.

 

  • Στις 12.2019 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετέβη στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια του τελωνείου, και συζήτησαν επί θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διυπηρεσιακή συνεργασία των ελεγκτικών αρχών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει