Ενημέρωση με ένα κλικ

Ψήφισε με τη…γόπα σου! – Το «Γόπα-Project» έφτασε και στη Μεταμόρφωση

Μετά το Δήμο Αθηναίων σειρά είχε η πόλη της Μεταμόρφωσης να υποδεχθεί την έξυπνη ιδέα που έχει ως βασικό σκοπό να «εκπαιδεύσει» τους καπνιστές σε μία καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους δημόσιους χώρους της πόλης, ειδικά τώρα που με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, μοιραία θα πρέπει να καπνίσουν το τσιγάρο τους κάπου έξω.

Τι ακριβώς θα γίνει με το «Γόπα-Project»;

Θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία-κάλπες σε κεντρικά σημεία της πόλης ( Το 1ο έχει τοποθετηθεί έξω από την καφετέρια Elegant ) τα οποία θα καλούν τους καπνιστές, αντί να πετάξουν τα τελειωμένα τσιγάρα τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, να τα σβήσουν και να απαντήσουν με αυτά στο δίλημμα που θέτει το εκάστοτε σταχτοδοχείο ρίχνοντας τις γόπες τους στην κάλπη που τους αντιπροσωπεύει. Πρόκειται για διλήμματα για τα οποία όλοι έχουμε γνώμη όπως π.χ «Μαραντόνα ή Πελέ» κι ίσως «Διακοπές με Εκείνη/ον ή με Φίλες/ους».

Η καθαριότητα του δημόσιου χώρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα σε κάθε ελληνική πόλη. Παράλληλα, οι «γόπες» των τσιγάρων αποτελούν το πιο συχνό/κοινό είδος απορρίμματος, παγκοσμίως. Σύμφωνα με την WWF, 4,5 τρις «γόπες» τον χρόνο καταλήγουν στον δημόσιο χώρο. Επιπλέον, τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα με «διάρκεια ζωής» άνω των 10 ετών, η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, ενώ αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για πουλιά, ψάρια, κατοικίδια ακόμα και μικρά παιδιά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει