Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στο 1ο Φόρουμ Εθελοντικής Προσφοράς

Ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα με στόχο να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 1ο Φόρουμ Εθελοντικής Προσφοράς, που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Παρουσία δεκάδων εθελοντών, μαθητών σχολείων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το τεράστιο απόθεμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο επισημαίνοντας πως «είναι ο κινητήριος μοχλός για να κάνουμε τη διαφορά και να χτίσουμε την κοινωνία της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, αρμόδια για θέματα εθελοντισμού, Ε. Μπαρμπαγιάννη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε σε όλα τα περίπτερα των εθελοντικών οργανώσεων και είχε την ευκαιρία να τους συγχαρεί για το έργο τους.
Tην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Των Γιατρών του Κόσμου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Αθήνας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Τραγάκης και Ν. Μανωλάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Κόκκαλης, Α. Βαθιώτης. Μ. Κουρή, Δ. Νάννου, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Α. Λεωτσάκος, Λ. Κεφαλογιάννη, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Βιδάλη, Σ. Μελάς, Γ. Βοιδονικόλας, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ. Καρύδης, η Ολυμπιονίκης Σ. Παπαδοπούλου, η Παραολυμπιονίκης Α. Σταματοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκαιας Ν. Παναγόπουλος και Ε. Χατζηπαυλίδης.

Γ. Πατούλης: «Θέλουμε τον εθελοντισμό για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς»
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης διαμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «με την καθοδήγηση του εθελοντικού κινήματος, θα ενεργοποιηθούν όλες οι οδοί και οι δυνατότητες».
«Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι ο εθελοντισμός για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς» σημείωσε και πρόσθεσε πως θέλει τη συμμετοχή των εθελοντών προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι δυνατότητες  και οι ανάγκες της Αττικής, με στόχο να γίνει αποτελεσματικότερη η παροχή βοήθειας, προς τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τις προτάσεις τους για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα αποδώσει καρπούς.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία με το φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κάνοντας λόγο για μία Πρότυπη κοινωνική δομή η οποία κατάφερε να διασφαλίσει στους ανθρώπους που είχαν χτυπηθεί από την κρίση, ότι θα βρουν το γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά τους.


«Η αφοσίωση σ΄αυτόν το στόχο των 36 εθελοντών γιατρών μας από 21 ειδικότητες κατάφερε να επιτύχει  τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων της Αττικής ως προς την προστασία της υγείας τους και έκτοτε πραγματοποίησε περισσότερες από 80.000 ιατρικές επισκέψεις, διέθεσε περισσότερα από τρία εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς, συνεχίζει να εξετάζει 100 ασθενείς καθημερινά και να χορηγεί 300 με 400 φάρμακα την ημέρα, ενώ παράλληλα στηρίζει και ομάδες συνανθρώπων μας που χρειάζονται Έκτακτη Βοήθεια, όπως πρόσφατα, που συνέτρεξε προς ανθρωπιστική  βοήθεια στη γειτονική μας Αλβανία. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σήμερα στηρίζει 22 Δήμους σε όλη τη χώρα με κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, έχει κάνει 33 οδοιπορικά σε νησιά και ακριτικές περιοχές, και παραμένει στην υπηρεσία κάθε συμπολίτη μας που θα χρειαστεί την αρωγή του» σημείωσε.

«Η Περιφέρεια  Αττικής θα ενθαρρύνει την κοινωνία της συμμετοχής»
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι εθελοντές, με υψηλό αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης,  είναι το νήμα που συνδέει τον κοινωνικό ιστό και δυναμώνει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η Κοινωνία της Συμμετοχής όπου ο εθελοντής θα συμμετέχει στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο ιδεώδες  της προσφοράς, και στην αφοσίωση στο καθήκον, όπως όλοι εσείς οι εθελοντές πηγαία  το ενσαρκώνετε και εμψυχώνετε με το παράδειγμα σας» και έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Οραματιζόμαστε μία κοινωνία που θα δίνει την ευκαιρία στον καθένα να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει ελπίδα, κουράγιο και λίγη ευτυχία στον κόσμο μας.
Θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το επιτύχουμε, εκπαιδεύοντας την κοινωνία και δουλεύοντας με όλους εσάς, τις οργανώσεις του εθελοντισμού του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και απευθείας με νέους εθελοντές της Περιφέρειας που τους καλούμε να σας ακολουθήσουν με την ίδια θέρμη, για μια  κοινωνία αλληλεγγύης, που οφείλουμε στους συνανθρώπους μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις και την θέλησή μας για να υπηρετήσουμε και να χτίσουμε ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους».

Απόδοση τιμής στο αδικοχαμένο εθελοντή Γ. Δαμιανόγλου
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Πατούλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον υιό του εθελοντή δασοπυροσβέστη Γ. Δαμιανόγλου που έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό δυστύχημα, εξαίροντας την πολύχρονη προσφορά του.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του Προσκοπικού κινήματος χάρισε στον Περιφερειάρχη το μαντήλι των προσκόπων σε μία συμβολική κίνηση, για τη διαχρονική στήριξη του στο κίνημα του εθελοντισμού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει