Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιθετικότητα, τάσεις αυτοκτονίας και ενδοοικογενειακή βία οι συνέπειες του καύσωνα

Μια νέα μελέτη των επιστημών ήρθε να μας μιλήσει για τις σοβαρές συνέπειες που δημιουργεί ο καύσωνας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, που σύμφωνα με αυτή, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ικανές να αυξήσουν την επιθετικότητα, την τάση αυτοκτονίας και το μεγάλο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Εκτός του επιβαρύνει την σωματική υγεία μας, η ακραία ζέστη , έχει σχετιστεί ευθέως με την αύξηση της ευερεθιστότητας, των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και με την αύξηση των τάσεων αυτοκτονίας.

Η έρευνα συνδέει τις υψηλές θερμοκρασίες με προβλήματα μνήμης, προσοχής και με μειωμένα αντανακλαστικά, προβλήματα ύπνου.

 

Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν, επίσης, πως  η υπερβολική ζέστη μπορεί επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία, ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με προϋπάρχουσες παθήσεις ψυχικής υγείας, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις επιπτώσεις της υπερβολικής ζέστης.

Τα άτομα με άνοια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για νοσηλεία και θάνατο κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Ορισμένα ψυχιατρικά φάρμακα, μάλιστα, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταθλιπτικών και των αντιψυχωσικών, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός ενός ατόμου ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.

Τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, δεν αποκλείεται μάλιστα, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή να υποφέρουν από συνυπάρχουσες διαταραχές χρήσης ουσιών, γεγονός το οποίο μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα και να τα κάνει περισσότερο ευάλωτα.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και να προσαρμοστούν στις αλλαγές και η κλιματική αλλαγή, είναι μία από αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις.

Οι γιατροί συμβουλεύουν όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως όσους είναι περισσότερο ευάλωτοι στην υπερβολική ζέστη, να παραμείνουν ενυδατωμένοι και να λαμβάνουν προφυλάξεις στις συνθήκες ακραίας ζέστης.

Τέλος θα πρέπει να κρατούν επαφή με τον γιατρό τους, ώστε να επιμεληθεί την φαρμακευτική τους αγωγή, εάν αυτό είναι επιβεβλημένο ή εφικτό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει