Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκρέκας: Οδηγίες για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος εν μέσω καύσωνα

Κορυφώνεται από σήμερα και τις επόμενες ημέρες το κύμα καύσωνα που πλήττει από την περασμένη εβδομάδα τη χώρα, καθώς αναμένονται θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αφρική.

Στο πλαίσιο αυτό το θερμόμετρο αναμένεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 40οC κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τον πληθυσμό της χώρας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13.00 με 15.00 και 18.00 με 22.00).

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αυξημένη ζήτηση» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι ο καύσωνας και η αυξημένη ζήτηση για ρεύμα «θα ασκήσουν έντονες πιέσεις στο σύστημα».

«Άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού τις επόμενες ώρες και ημέρες» συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι η ζήτηση για ρεύμα τις ώρες αιχμής είναι «ζήτηση ρεκόρ» και έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να διασφαλίσουμε την ευστάθεια του συστήματος, ωστόσο δε χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια» είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η κάλυψη της ζήτησης γίνεται με εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όλη μέρα σήμερα θα εισάγουμε περί τις 1.500 μεγαβατώρες ανά ώρα, δηλαδή το σύνολο που μας δίνει η διασύνδεση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια» έχουν προβλεφθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει