Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη σήμερα στη Σία Κοσίωνη – Πιθανή ανακοίνωση των μέτρων για τις τιμές στο ρεύμα

Η εκτίναξη των τιμών στο ρεύμα κατά 200% την τιμή της μεγαβατώρας το τελευταίο δίμηνο , ήταν το βασικό θέμα συζητήσεως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με έκδηλη την ανησυχία της κυβέρνησης και των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που βρέθηκαν στο τραπέζι της σύσκεψης, ήταν  η φορολόγηση των υπερκερδών, η επιστροφή των επιδοτήσεων για τα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν δύο μέρες πως

«το φαινόμενο των τιμών που έχουμε είναι μία πραγματική συγκυρία που δεν έχει σχέση με τα γεγονότα στην Ελλάδα».

Αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου αναμένεται ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, να κάνει εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει  στη Σία Κοσιώνη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, απόψε, στις 19:50, συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα της καθημερινότητας, της υγείας και της ακρίβειας, καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα αλλά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά στο πλέγμα των μέτρων που θα εφαρμοστούν για να προστατευτούν τα ελληνικά νοικοκυριά από τις μεγάλες και αδικαιολόγητες  αυξήσεις στις χονδρεμπορικές τιμές του ρεύματος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει