Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίτσης: «Ακρίβεια – Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση»

Για εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κάνει λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

«Η άνοδος του πληθωρισμού τον Ιανουάριο κατά 6,2% συνιστά υψηλό 25ετίας. Δυστυχώς πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, το διαπιστώνουν καθημερινά όλο το τελευταίο διάστημα  οι πολίτες, που βλέπουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, βιώνουν τις αυξήσεις στα είδη διατροφής και αντιμετωπίζουν τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων» τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5». «Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

 « Η ενεργειακή κρίση μπορεί να είναι διεθνής αλλά είναι η Ελλάδα που έχει την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει υπάρξει πλήρης απορρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος της κοινωνίας», σημείωσε. Τόνισε μάλιστα ο κ. Χαρίτσης ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα 2/3 του συνόλου του πληθωρισμού αφορούν στις αυξήσεις στην ενέργεια, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η πίεση θα διαχυθεί σε ολόκληρη την οικονομία το επόμενο διάστημα».

 «Την ώρα που βασικές βιοτικές ανάγκες των πολιτών πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν, έχουμε μία κυβέρνηση που επιμένει να μιλά για «παροδικό φαινόμενο»,» τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παρέμβει στην αγορά και να την ρυθμίσει ώστε να σταματήσει αυτή η κερδοσκοπία, αρνείται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη παραγωγής και αναγκάζονται να μετακυλήσουν το κόστος στους καταναλωτές».

 «Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της. Μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες και η πολιτική αλλαγή ώστε να αναδειχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα θωρακίσει την οικονομία», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει