Ενημέρωση με ένα κλικ

M. Παγώνη: Δύσκολα τα πράγματα το φθινόπωρο με τον κορονοϊό

Στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «δεν γνωρίζει ηλικίες» στάθηκε ιδιαίτερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως τα πράγματα το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι δύσκολα εάν «δεν καταφέρουμε να φτάσουμε το ποσοστό στο 75% με 80%».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι από σήμερα ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά. «Θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ καθώς μπορεί να μεταφέρουν τον ιό από ασυμπτωματικούς στις οικογένειές τους» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως μετά την επιστροφή θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν τρεις με τέσσερις ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους, καθώς δεν έχουμε άλλο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι.

Αναφερόμενη στο σημείο που βρίσκονται σήμερα οι εμβολιασμοί, η κα. Παγώνη υπογράμμισε ότι «μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε τον στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6.000 ή τα 8.000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα στο Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75% με 80% για να είμαστε ασφαλείς, καθώς ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια».

Ιδιαίτερη περίπτωση ο θάνατος διπλά εμβολιασμένου

Σε ερώτηση για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο. «Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που μπορούν να υπάρξουν. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις» τόνισε συγκεκριμένα.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών σημείωσε πως οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7%, ενώ το ποσοστό των νοσηλευτών είναι μικρότερο. Συμπλήρωσε δε, πως αν πεισθούν να εμβολιαστούν οι δεύτεροι και συνεχίσουν να δουλεύουν τα πράγματα θα πάνε καλά, αλλιώς αν φύγουν από τα νοσοκομεία, αυτά, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει