Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον κάνει μήνυση στη Disney για το «Black Widow»

Αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον της Disney κατέθεσε η Σκάρλετ Γιόχανσον, σταρ του «Black Widow» της Marvel.

Η διάσημη σταρ κάνει λόγο στην αγωγή της για παραβίαση στο συμβόλαιο επειδή κυκλοφόρησε την ταινία στο Disney+ ταυτόχρονα με την κινηματογραφική πρεμιέρα.

Στην αγωγή, η 36χρονη ηθοποιός αναφέρει πως η συμφωνία με την Marvel Entertainment της Disney εγγυόταν αποκλειστική κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες, και πως η αμοιβή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση της ταινίας στο box-office.

Η αγωγή θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην βιομηχανία του σινεμά. Μεγάλες εταιρίες θέτουν σε προτεραιότητα τις υπηρεσίες streaming τους προς αναζήτηση κέρδους, βάζοντας το υψηλής αξίας περιεχόμενό τους στις συγκεκριμένες πλατφόρμες, αναφέρει η Wall Street Journal.

Αυτές οι αλλαγές έχουν, ωστόσο, σημαντικές οικονομικές συνέπειες σε ηθοποιούς και παραγωγούς, που θέλουν να διασφαλίσουν ότι η ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming δεν γίνεται σε βάρος τους.

«Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία υπόθεση όπου κάποιο ταλέντο του Χόλιγουντ ορθώνει ανάστημα στην Disney και ξεκαθαρίζει πως, ό,τι κι αν παριστάνει η εταιρία, έχει νομική υποχρέωση να τιμά τα συμβόλαιά της», σχολίασε ο Τζον Μπερλίνσκι, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η Disney ξεκίνησε να κυκλοφορεί ταινίες ταυτόχρονα στο Disney+ και τους κινηματογράφους, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε ήταν κλειστές οι αίθουσες ή λειτουργούσαν με περιορισμένο αριθμό θεατών, και για να ενισχύσει την αναδυόμενη υπηρεσία της.

Η WarnerMedia της AT&T, που διαχειρίζεται την υπηρεσία streaming HBO Max, ακολουθεί παρόμοια τακτική για όλες τις ταινίες της Warner Bros το 2021, ενώ το ίδιο έκανε και η NBCUniversal της Comcast Corp με την κυκλοφορία του «The Boss Baby: Family Business» ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και την υπηρεσία Peacock.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει