Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοφία Εφραίμογλου: «Στόχος κάθε σύγχρονης επιχείρησης να είναι Υπεύθυνη»

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με τη στήριξη φορέων, όπως το ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

 

Η Πρόεδρος της 40μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων και Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, τόνισε πως: «Τα Hellenic Responsible Business Awards αποτελούν έναν ισχυρό θεσμό που αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που θέτουν τις βάσεις για την εξάπλωση αξιών, όπως η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και η Βιώσιμη Ανάπτυξη σε ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες της εποχής μας, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φλέγοντα θέματα που θέτουν η πανδημία, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή και η αύξηση των ανισοτήτων, κάθε σύγχρονη ελληνική επιχείρηση θα πρέπει να θέτει ως στόχο το να είναι υπεύθυνη, πρωτίστως απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους εργαζομένους της».

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας τα βραβεία επεσήμανε πως: «Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης, καθώς και σεβασμού και συνεργασίας των επιχειρήσεων με την κοινωνία. Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards συμβάλει στο να αναδειχθούν οι εταιρείες που αναπτύσσονται και επιτυγχάνουν με υπεύθυνο τρόπο, και άρα αποτελούν παράδειγμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούμε να ακολουθήσουν το ίδιο πρότυπο ανάπτυξης».

 

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, στον χαιρετισμό της εκδήλωσης, ανέφερε πως: «Στην κοινή προσπάθεια για σταθερή και μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης, με οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία, οι επιχειρήσεις έχουν τον πρώτο ρόλο. Σ’ αυτή τη διαδρομή, η έννοια της υπευθυνότητας ξεπερνά κατά πολύ την ανάγκη για συμμόρφωση με τη νομοθεσία ή την εκπλήρωση μιας ηθικής επιταγής. Γίνεται μέρος του DNA τους και κινητήρια δύναμη για την παραγωγή αξίας και ευημερίας, για όλους σήμερα, αλλά και για τις ερχόμενες γενιές».

 

Τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης δόθηκαν φέτος σε δύο φορείς που αντιπροσωπεύουν στην πράξη το όραμα για τη μελλοντική Ελλάδα του εμείς, αφού δημιουργούν το πλαίσιο για να συνδέσουν τους νέους με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν στον κ. Νικόλαο Φίλιππα, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθώς και στους κ. Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κα. Κατερίνα Πραματάρη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το Yes – Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

 

Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τη δημοσιογράφο κα Έλενα Παπαδημητρίου, ξεχώρισαν στις Ενότητες βράβευσης: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη ανάπτυξη», «Αριστεία στην επικοινωνία», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs»,  «ΜΚΟ της χρονιάς», «Ομάδα CSR της χρονιάς» και «Υπεύθυνη ηγεσία». Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στη Lidl Hellas και στη Vodafone για την ανάδειξή τους ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς, ενώ επίσης απονεμήθηκαν 2 Grand Awards: στον ΟΠΑΠ στην ενότητα «Πρότυπο Επένδυσης» και στο Ίδρυμα Vodafone στην ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, με θέμα «Ελλάδα, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

 

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.responsiblebusiness.gr για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των νικητών, φωτογραφίες και το video από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Τα βραβεία τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΕΒ.

 

Οι φορείς που στηρίζουν τα βραβεία είναι οι: ΓΣΕΒΕΕ-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς, ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΕΝΕ-Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, ΕΒΕΘ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΕΤ-Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Endeavor Greece, Hellas Cert, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΒΕ-Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, ΣΕΣΜΑ-Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Εργαστήριο Βιοοικονομίας κυκλικής οικονομίας βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Diversity Charter Greece

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ecoweek και Global Sustain

 

Χορηγός Φιλοξενίας: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει