Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: Βρισκόμαστε ενώπιον ενός τέταρτου κύματος

Για την πορεία της πανδημίας και το «όπλο» ενάντια στην μετάλλαξη «Δέλτα» που είναι ο μαζικός εμβολιασμός μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Νικόλας Σύψας.

Πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας όπως ανέφερε συγκεκριμένα και ο κ. Σύψας, σε δηλώσεις του στο MEGA.

Τέταρτο κύμα που οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που γνωρίζουμε όλοι πλέον ως «Δέλτα» και αρχίζει να κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο.

«Ήδη στην Ελλάδα έχουμε κρούσματα. Σύντομα θα καλύψει όλη την Ελλάδα, επομένως δεδομένου ότι έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας ανεμβολίαστο περιμένουμε να έρθει το επόμενο κύμα το οποίο πλησιάζει και το αναμένουμε γύρω στα μέσα Αυγούστου», ανέφερε.

Αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε ότι “είναι τόσο μεταδοτική η  που μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και όταν διασταυρωθούμε με έναν άνθρωπο στον δρόμο χωρίς μάσκες”.

«Φοράμε παντού μάσκα και το καλοκαίρι, είναι μια απόφαση που έγινε δεκτή και από την πολιτεία. Η σύσταση της επιτροπής είναι να φοράμε την μάσκα. Η μετάλλαξη «Δέλτα» μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και όταν διασταυρωθούμε με έναν άνθρωπο στον δρόμο χωρίς μάσκες», διεμήνυσε.

Περιγράφοντας πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής προσβάλλει νέους ανθρώπους, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη. Όσο περιορίζεται εκεί έχουμε λίγες νοσηλείες και τα νοσοκομεία δεν πιέζονται. Το πρόβλημα είναι όταν ο ιός περάσει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εκεί θα πιεστεί το ΕΣΥ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει